Muren & Ramen

Kenmerken en voordelen

  • Bestand tegen UV-stralen en weersinvloeden
  • Duurzame tocht- en waterafdichting
  • Overschilderbaar

 

TOEPASSINGEN

Overschilderbare hoogwaardige acrylaatkit voor het wind- en waterdicht maken van voegen en kieren tussen o.a. ramen, deuren en muren.

Voor het afdichten van voegen en kieren tussen muur en raam- of deurkozijn, tussen vloer en venster- en deurdorpels, tussen vloer of muur en plinten. Hecht uitstekend op o.a. steen, hout, pvc, aluminium, metaal.

Hecht niet op o.a. PA, PE, PP, Teflon® en bitumen.

 

 

EIGENSCHAPPEN

  • Wind-, stof- en waterdicht
  • Voor binnen en buiten
  • Bestand tegen UV-stralen en weersinvloeden
  • Bestand tegen temperatuurschommelingen
  • Overschilderbaar
  • Uitstekende hechting zonder primer op vrijwel alle ondergronden
  • Voor een transparante voeg bij kunststof-ondergronden en natuursteen: gebruik Rubson Sanitair Special Acrylbad en -douche.

 

 

Houd u aan de waarschuwingen en het veiligheids- en afvalverwijderingsadvies van het veiligheidgegevensblad. Het veiligheidgegevensblad is op aanvraag beschikbaar en kan worden gedownload via https://mysds.henkel.com/

Meer info

Documenten en downloads

Gebruiksaanwijzing

Voorbereiding:

Verwijder met een eenvoudige duw- of trekbeweging de oude voegkit met de scherpe puntzijde van de Rubson Silicone Cutter.
Verwijder de laatste resten voegkit langs bv. tegelwanden met de spatelzijde van de Rubson Silicone Cutter. Reinig met alcohol en schoonvegen met een doek.
De ondergrond moet schoon, vast en vetvrij zijn. Sterk zuigende ondergronden vooraf bevochtigen.
De voeg aan de randen op ong. 6mm afplakken met schilderskleefband.

Verwerking:

Open de koker met Rubson Silicone Tool. Schroef de bijgeleverde doorzichtige spuitmond op de koker. Gebruik opnieuw de Rubson Silicone Tool om de spuitmond van de Rubson koker op de gewenste voegbreedte af te snijden. Plaats de open koker in het Rubson voegkitpistool. Breng het voegmiddel gelijkmatig aan met het Rubson pistool. Neem het overtollige, verse Rubson voegmiddel weg met de holle lepelzijde van de Rubson Silicone Tool door deze naar voor te duwen. Verwijder de kleefband. Strijk de verse voeg glad met de bevochtigde bolle lepelzijde van Rubson Silicone Tool.
Sluit na de uitvoering van de voeg, de spuitmond van de Rubson koker af met de rode afsluitdop.

Reiniging van het gereedschap & vlekken:

Onmiddellijk met water.
Uitgehard voegmiddel verwijderen met de Rubson Silicone Cutter.