Speed

Kenmerken en voordelen

  • Sneldrogend ( 12 maal sneller )
  • Waterbestendig
  • Kleurvast en ongevoelig voor zwarte vlekken

 

TOEPASSINGEN

Superieure elastische siliconenkit voor het afdichten van voegen in vochtige ruimtes tussen o.a. douches, badkuipen en (tegel)muren; tussen muren en wastafels, vloeren en toilet. Hecht op o.a. porselein, email,acryl, glas, hout, aluminium, geglazuurde tegels en keramiek.

Hecht niet op o.a. PA, PE, PP, Teflon®, EPDM en bitumen.

 

 

EIGENSCHAPPEN

  • Bestand tegen onderhoudsproducten
  • Waterbestendig na 2 uur
  • Ongevoelig voor zwarte vlekken
  • Kleurvast
  • Niet overschilderbaar

 

 

Houd u aan de waarschuwingen en het veiligheids- en afvalverwijderingsadvies van het veiligheidgegevensblad. Het veiligheidgegevensblad is op aanvraag beschikbaar en kan worden gedownload via https://mysds.henkel.com/

Meer info

Documenten en downloads

Gebruiksaanwijzing

Voorbereiding:

Verwijder met een eenvoudige duw- of trekbeweging de oude voegkit met de scherpe puntzijde van de Rubson Silicone Cutter.
Verwijder de laatste resten voegkit langs bv. tegelwanden met de spatelzijde van de Rubson Silicone Cutter. Reinig met aceton en schoonvegen met een doek.
De ondergrond moet schoon, vast en vetvrij zijn. Sterk zuigende ondergronden vooraf bevochtigen.
De voeg aan de randen op ong. 6mm afplakken met schilderskleefband.

Verwerking:

Open de koker met Rubson Silicone Tool. Schroef de bijgeleverde doorzichtige spuitmond op de koker. Gebruik opnieuw de Rubson Silicone Tool om de spuitmond van de Rubson koker op de gewenste voegbreedte af te snijden. Plaats de open koker in het Rubson voegkitpistool. Breng het voegmiddel gelijkmatig aan met het Rubson pistool. Neem het overtollige, verse Rubson voegmiddel weg met de holle lepelzijde van de Rubson Silicone Tool door deze naar voor te duwen. Verwijder de kleefband. Strijk de verse voeg glad met de bevochtigde bolle lepelzijde van Rubson Silicone Tool.
Sluit na de uitvoering van de voeg, de spuitmond van de Rubson koker af met de rode afsluitdop.

Reiniging van het gereedschap & vlekken:

Onmiddellijk met aceton.
Uitgehard voegmiddel verwijderen met de Rubson Silicone Cutter.