De ins en outs van acrylaatkitten

Alles over acrylaatkitten  in vogelvlucht

Met zoveel verschillende producten beschikbaar kan het kiezen van de juiste acrylaatkit een uitdaging zijn. Deze handleiding zal je helpen om meer vertrouwen te krijgen in het maken van een keuze voor de juiste acrylaatkit. Ook leggen we uit hoe je met de overschilderbare acrylaatkitten ervoor zorgt dat binnen- en buitenoppervlakken aangepast kunnen worden aan hun omgeving.

Welke soorten acrylaat kits zijn er?

Doe-het-zelf-zaken hebben een uitgebreid aanbod aan acrylaatkitten en andere voegkitten . Als je een voegkit zoekt die meteen overschilderbaar is, dan is Rubson Schilderskit 5min een goede keuze. Deze kan zowel binnen- als buitenshuis worden gebruikt en is geschikt voor het afdichten van voegen in verbinding met materialen zoals hout, steen, beton, pleister en glas. Ideaal dus voor alle voegen en scheuren bij o.a. traptreden, raam- en deurkozijnen, muur en aanbouwmeubelen, gipskartonplaten, aansluitvoegen tussen muur en plafond en tussen muren onderling.

Bij het kiezen van de juiste acrylaatkit is het belangrijk om de instructies van de producent door te lezen en te kijken welke acrylaatkit het best geschikt is voor het materiaal waarmee jij aan de slag gaat.

Toepassingen voor acrylaat kits

Je kunt een acrylaatkit voor diverse projecten gebruikten, of je nu ramen en deuren afdicht tegen tocht van buiten of andere gaten wilt opvullen in- of rondom je huis. Acrylaatkitten worden het meest gebruikt voor klussen waarbij je dingen moet afdichten, aansluiten of invoegen. De kits zijn vaak geurloos en goed geschikt om er overheen te schilderen zodat ze beter passen bij hun omgeving.

Hoe gebruik je acrylaat kits?

  1. Verwijder de oude voeg. Wanneer je een voeg vervangt, is het belangrijk om eerst de oude voegkit te verwijderen. Maak vervolgens de randen en het oppervlak goed schoon met een vochtige doek.
  2. Maak de voegkit klaar. Open het product met een snijmes, bevestig vervolgens de spuitmond en snijd deze op de gewenste breedte. Plaats voegkit in het pistool.
  3. Test het product uit. Gebruik het eerst even op een papiertje of iets wat u later weg kunt gooien. Lees in de volgende stap hoe je met het product omgaat.
  4. Breng het product aan. Druk gelijkmatig op de handgreep van het voegkitpistool en breng de voegkit gelijkmatig aan. Als je op een verticale manier gaat kitten, werk dan van boven naar beneden.
  5. Strijk binnen vijf minuten de voeg glad. Verwijder overtollige kit direct door met je vingers met wat sop langzaam over de voeg te strijken (afhankelijk van het product).
  6. Verwijder overtollig product. Mocht je ergens geknoeid hebben dan kun je dit makkelijk wegvegen met een vochtig doekje.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen kan een acrylaatkit gebruikt worden voor vele toepassingen. Maar als jouw doe-het-zelf-project in de badkamer plaatsvind is het aan te raden om een siliconenkit te gebruiken. Deze voegkitten zijn geschikter voor gladde oppervlakken zoals glas en tegels.