Concrete oplossing voor jouw projecten

Betonkit: gemakkelijk oplossing voor zware klussen

Waarom zou je betonkit gebruiken? Als je aan de slag gaat met het repareren van gaten in bijvoorbeeld muren, vloeren en andere betonnen oppervlaktes dan is dit een ideaal product. Lees snel verder voor tips voor het selecteren en het aanbrengen van de juiste beton- en cementkit.

Wat is een betonkit en waar gebruik je het voor?

Over het algemeen is een betonkit voor het repareren en het beschermen van betonnen oppervlaktes.

Als je een reparatieklus hebt dan is de Rubson Perfect Home Cement Repair een geweldig product om in huis te hebben. Dit product is zeer effectief voor het vullen van gaten, defecten, voegen en scheuren in muren en beton en bijvoorbeeld het bevestigen van stenen of keramische tegels.

De Rubson Perfect Home Buiten hecht zich niet alleen op beton en cement, maar ook op baksteen, natuursteen, hout, gipsplaten, tegels, keramiek, marmer, porselein, glas, acryl, polyester, hard-PVC, ijzer, aluminium en andere bouwmaterialen.

Het aanbrengen van een betonkit

Lees hieronder hoe je een beton of cement kit stap voor stap aanbrengt op jouw oppervlakte.

  1. Bereid je oppervlakte voor. Je oppervlakte moet schoon, droog (niet bevroren) zijn en vrij van stof, roest, olie, vet, verf of ander oud materiaal, zodat de hechting van het product niet wordt beperkt.
  2. Gebruik afplaktape om vuil rond de voegopening te voorkomen en om een gelijkmatige toepassing te garanderen. Deze tape kun je direct na het afsluiten van de voegopening weer verwijderen.
  3. Draag handschoenen. Om de huid te beschermen van eventuele vlekken kun je het beste handschoenen dragen tijdens het aanbrengen van de beton- of cementkit.
  4. Controleer of een primer nodig is. Dit is niet bij alle betonkit het geval, maar indien de oppervlakte een primer nodig heeft breng deze dan eerst aan en laat deze volledig drogen. Dit duurt meestal vijftien tot dertig minuten. Zorg wel dat je de oppervlaktekit op dezelfde dag aanbrengt.
  5. Open de koker. Schroef de bijgeleverde doorzichtige spuitmond op de koker. Snij de spuitmond van de koker af in een hoek van 45 graden.
  6. Plaats de open koker in het Rubson voegkitpistool. Breng de betonkit gelijkmatig aan met het kitpistool. Neem de overtollige, verse betonkit weg met bijvoorbeeld een natte doek of een in alcohol gedepte doek.
  7. Verwijder de afplaktape, en sluit als je klaar bent met afdichten de spuitmond van de koker af met de afsluitdop.

Flexibele, elastische verbindingen breiden uit en trekken samen. Dit soort flexibiliteit beschermt de originele afdichting en helpt het bestand te zijn tegen weer, stress en beweging.

Wanneer gebruik je welke betonkit?

Niet alle voegkitten zijn geschikt voor dit type zwaardere klussen. Rubson laat je echter niet in de steek en heeft voor elke doe-het-zelf klus een oplossing.

Zo kun je bijvoorbeeld de Rubson Special Materials Anti-Lek gebruiken om oppervlaktes buiten je huis te repareren. Dit is namelijk een blijvend elastische synthetische voegkit op basis van rubber voor het afdichten en herstellen van voegen en scheuren in daken en goten.

De eerdergenoemde Rubson Perfect Home Cement Repair is een veelzijdig reparatieproduct met de structuur en het uiterlijk van cement. Dit maakt het uitermate geschikt om voegen en scheuren in muren en betonnen constructies te repareren of te voegen.