Hittebestendige siliconenkit voor al uw projecten

Project met hoge temperaturen? Gebruik hittenbestendige siliconenkit!

Een hittebestendige siliconenkit nodig die bestand is tegen extreme temperatuur? Deze gids vertelt u meer over de juiste kitten voor extreme temperaturen en hoe u deze kunt gebruiken in verschillende projecten.

Wat is hittebestendige siliconenkit?

Vuurvaste siliconenkit is een zeer stabiele, temperatuurbestendige kit. Het biedt een langdurige afdichting die niet barst of krimpt. De chemische samenstelling van siliconen geeft het een hoge thermische weerstand, wat betekent dat warmte minder snel wordt overgedragen. Hierdoor is het ideaal voor projecten die aan hitte worden blootgesteld.

Hoewel de meeste siliconenkitten tot op zeker hoogte hittebestendig zijn, zijn ze niet allemaal bestand tegen enorme hitte. Hittenbestendige siliconenkitten zijn special ontwikkeld voor extreme temperaturen en daarom is het belangrijk om de labels te controleren bij het zoeken naar het juiste product voor uw project.

Hoe gebruikt u hittebestendige siliconenkit?

Vuurvaste siliconenkitten zijn de juiste producten voor gebieden en verbindingen die worden blootgesteld aan extreme temperaturen, zowel warm als koud. Het typische temperatuurspectrum voor afdichtmiddel op hoge temperatuur varieert van ongeveer - 65°C tot + 260°C. Deze hittebestendigheid heeft echter een nadeel, de kitten zijn namelijk stijf en kunnen mechanische druk niet compenseren.

Hittebestendige siliconenkit is perfect voor gebieden zoals:

  • Ovenbuizen
  • Airconditioning en verwarmingsapparatuur
  • Bakovenramen
  • Keukenovens
  • Leidingwerk
  • Keramische kookplaten

De juiste hittebestendige siliconenkit voor iedere klus?

Rubson Hoge temperaturen is een handige vuurvaste siliconenkit welke bestand is tegen hoge temperaturen. Dit maakt deze kit handig voor keuken-, auto- en elektrische toepassingen.

Sommige vuurvaste siliconenkitten hebben warmte nodig om uit te harden. Lees altijd de instructies van de fabrikant voor applicatie- en uithardingstechnieken. Let ook op de chemische bestendigheid wanneer de siliconen in contact komen met brandstof of olie.