Weg met schimmel!

Voor de perfecte badkamer: Hoe een siliconenkit schoon te maken.

Een opeenhoping van zwarte schimmel op uw siliconenkit kan de badkamer er erg lelijk uit laten zien. Lees verder voor tips en tricks om schimmel op uw siliconenkit effectief schoon te maken.

Siliconenkit schoonmaken: Waarom is het nodig om een siliconenkit schoon te maken?

Siliconenkit is een rubberachtige witte of doorschijnende substantie welke wordt gebruikt op plekken waar gootstenen, badkuipen en douchebakken een betegelde muur raken, om te voorkomen dat er water achter terecht komt. Een warme en vochtige omgeving zoals een badkamer is de perfecte plek voor schimmelgroei, ook op een siliconenkit. Als u te lang wacht met de schimmel op de siliconenkit schoon te maken zult u uiteindelijk de kit moeten vervangen, wat een tijdrovend project kan zijn.

Siliconenkit schoonmaken: Schimmelpreventie

De beste oplossing is een gespecialiseerde schimmelverwijderaar voor de badkamer, aangezien dit product speciaal is ontwikkeld voor het reinigen van de badkamer en daarom het minste schade aan uw kit zal veroorzaken. Deze speciale schoonmaakmiddelen zijn verkrijgbaar bij de meeste bouw- en supermarkten. Controleer de instructies van het product en gebruik het zoals aangegeven wordt.

Als zelfs een gespecialiseerde schimmelverwijderaar voor de badkamer niet meer in staat is om uw kit schoon te krijgen, dan is de kit waarschijnlijk al te ver aangetast. In dit geval moet u de bestaande kit verwijderen en vervangen door een schimmelwerende kit.

U heeft het vast wel eens gezien, een combinatie van zuiveringszout en azijn of bleekmiddel die wordt aanbevolen als zelfgemaakt middel om een siliconenkit schoon te maken. Al deze producten kunnen siliconenkit beschadigen en het probleem verergeren. We raden dan ook aan om alleen een gespecialiseerde schimmelverwijderaar voor de badkamer te gebruiken. Mocht de verwijderaar niet werken, dan kunt u het beste de kit helemaal vervangen.

Siliconenkit vernieuwen: Kit verwijderen en vervangen

In het geval dat de schimmel te diep in uw siliconenkit zit, moet deze worden vervangen. Volg hiervoor de volgende eenvoudige stappen:

  • Verwijder oude resten. Zorg ervoor dat u alle oude voegkit verwijderd met de Rubson Voegkitverwijderaar. Met de spatelkant van de voegkitverwijderaar kunt u de laatste resten van de voegkit verwijderen.
  • Maak het oppervlak schoon. Gebruik na het verwijderen van de oude kit een doek die is bevochtigd met terpentine om eventueel vuil te verwijderen dat zich rond de voeg heeft opgehoopt. Reinig en ontvet het oppervlak vervolgens met alcohol of aceton. Om een net en recht resultaat te verkrijgen kunt u de voeg aan de randen op ongeveer 6 mm afplakken met afplaktape.
  • Voorbereiding. Snijd de punt van de koker met voegkit in een hoek van 45 graden af zodat de opening overeenkomt met de breedte van de voeg. Het is niet erg als u in het begin een te kleine opening knipt, u kunt de opening altijd later nog groter maken.
  • Afdichting. Plaats de koker in het kitpistool, zorg er daarbij voor dat de punt van de koker wordt geplaatst bij het uiteinde van de voeg die u wilt gaan afdichten. Druk gelijkmatig aan de trekker, waarbij u het kitpistool langs de voeg beweegt in een constante beweging om een goede voeg te creëren.
  • Afwerking. Bekijk alle voegen en inspecteer of deze goed zijn aangebracht en strijk de voegen glad. Controleer de instructies van het product om te zien hoe lang de kit moet uitharden.

De juiste kit voor het vernieuwen van een siliconenkit

De beste manier om schimmelgroei in uw badkamer te voorkomen is door huidige, door schimmel aangetaste voegen te verwijderen en vervolgens te vervangen met een schimmelwerende siliconenkit en deze kit dan ook te gebruiken voor nieuwe voegen in de toekomst. Rubson Pure White Hygiene is een blijvend elastische en schimmelwerende siliconenkit welke ideaal is om schimmelgroei in vochtige omgevingen zoals keukens en badkamers te voorkomen. Controleer de instructies van het product om te zien hoe lang de kit moet uitharden.