Afkitten maar

Ben je er klaar voor? Leer hoe je nu een kitspuit gebruikt

Weten hoe je een kitspuit gebruikt is een onmisbare vaardigheid voor de serieuze doe-het-zelver. Je kunt reparaties en installaties namelijk gemakkelijk uitvoeren, maar dan moet je wel weten welke afdichtingsmiddelen te gebruiken en hoe. Lees deze handleiding zorgvuldig door en daarna zul je perfect weten hoe je een kitpistool moet gebruiken.

Hoe werkt een kitspuit? De basis

Afdichten is een bekende manier om gaten en scheuren in- en rondom je huis op te vullen. Of het nu is om objecten te repareren of om bepaalde onderdelen waterbestendig en tochtvrij te maken.

Meestal koop je afdichtingsmiddelen in een plastic koker met een applicatiepunt en een spuitmond. Deze kun je vervolgens in een kitspuit steken en door de trekker over te halen en spuit je zo de kit op de gewenste plek.

Rubson heeft een breed assortiment aan voegkitten die je in het kitpistool kan inbrengen. Zoals bijvoorbeeld Rubson Easy Sealing Binnen, die geschikt is voor allerlei klusjes binnen en hecht zich aan diverse materialen zoals hout, steen, beton, pleister en glas. Zodra de voegkit droog is, kun je het na één uur overschilderen. Ga je in een natte of vochtige omgeving kitten gebruik dan de Stralend Sanitair lijn van Rubson.

Hoe breng je siliconenkit aan met behulp van een kitpistool?

Het aanbrengen van een siliconenkit is gemakkelijk, maar als je de beste resultaten wilt bereiken door een kitpistool te gebruiken moet je een aantal stappen volgen.

  1. Verwijder oude kitresten en maak het oppervlak schoon. Je kunt de Rubson Voegkitverwijderaar of de Rubson Silicone Verwijderaar gebruiken. Reinig de oppervlakte met alcohol en veeg het schoon en droog met een doek.
  2. Plak de randen af met schilderstape. Dit zorgt ervoor dat je netjes binnen de lijntjes kit met je kitpistool. Zo creëer je een gelijke laag kit en voorkom je morsen en overloop.
  3. Breng de kit aan. Snijd de koker open in een hoek van 45 graden en plaats deze vervolgens in de kitspuit. Houd de kitspuit in een hoek van 45 graden en breng zo de kit aan. Breng het product gelijkmatig aan.
  4. Strijk het glad. Voor het beste resultaat strijk je de siliconenkit vervolgens glad met bijvoorbeeld je vingers of een natte doek. Je kunt ook water of alcohol gebruiken tijdens dit proces. Haal hierbij ook overtollig product weg.
  5. Haal de tape weg. Verwijder nu de tape en je bent klaar.
     

Om te voorkomen dat je siliconen kit op je vingers en handen krijgt kun je latex handschoenen gebruiken tijdens het afdichten.

Hoe gebruik je een kitspuit? Veelvoorkomende toepassingen

Wanneer gebruik je een kitspuit? Er zijn tal van situaties, zoals het vullen van gaten of het repareren van scheuren in bepaalde oppervlaktes. Het correct aanbrengen van een voegkit door middel van een kitspuit kan een wereld van verschil maken in het eindresultaat.

Het voegkitpistol zorgen ervoor dat je de voegkit gemakkelijk en schoon aan kunt brengen. Met minimale kracht kun je de voegkit aanbrengen.

Nog een andere reden om een kitspuit te gebruiken is dat het je op de lange termijn geld bespaart. Door het opvullen van lekkende, tochtende gaten bespaar je uiteindelijk energiekosten.

Het selecteren van een voegkit : diverse types en toepassingen

Voegkitten zijn er in vele soorten en maten. Welke soort je kiest hangt af van je doe-het-zelf project. Welke middelen probeer je te verbinden of op te vullen en waar? Rubson heeft voor ieder project een oplossing.

Bijvoorbeeld de Stralend Sanitair-lijn waar we het al eerder over hadden. Deze zijn voorzien van krachtige schimmelwerende bestanddelen en zorgen voor een schoon en duurzaam resultaat.

De Perfect Home lijn van Rubson heeft voegkitten voor speciale applicaties zowel in- als rondom het huis. Denk hierbij aan zwaardere materialen en projecten zoals cement en daken.

De FT101 lijn van Rubson is dé lijn voor de professionals. Met deze producten kun je namelijk afdichten en lijmen met slechts één product. De FT101 is ook beschikbaar in een sanitaire versie die dan weer geschikt is voor alle projecten waarbij tocht en vochtige oppervlaktes een rol spelen.

Bekijk de video hieronder waarin we je alles uitleggen over de eigenschappen en toepassingen van de FT101, zodat ook jij als een professional aan de slag kan gaan.