Uit goed hout gesneden zijn

Hout kitten: Het antwoord op al je hout gerelateerde vragen.

Waarom hout kitten ? Hout is een natuurlijk materiaal en daarom onderworpen aan slijtage, wat zich manifesteert als schade in de vorm van gaten en scheuren. Lees verder in deze handleiding om erachter te komen hoe houtkit jou kan helpen in je doe-het-zelf project.

In welke situaties ga je hout kitten?

Hout kitten is vooral nuttig om gaten te vullen als je werkt met hout op hout of wanneer er scheuren in houten oppervlaktes zijn ontstaan. Als je hout plaatst kan het nog weleens voorkomen dat het bijvoorbeeld uitzet of er komen door veel gebruik scheuren en gaten in. Door de houten constructies te kitten creëer je weer veilige, naadloze structuren.

Hoe kit je hout op een doeltreffende manier?

Als je aan de slag gaat om je houten constructies te repareren wil je vervolgens dat het langdurig goed blijft zitten. Hiervoor is het belangrijk om de juiste houten kit te kiezen. Zo zorg je er namelijk voor dat het hout er goed uit blijft zien en de constructie veilig blijft.

Voordat je begint: zorg ervoor dat je al het benodigde materiaal in huis hebt. Zorg er ook voor dat de oppervlaktes waar je op gaat werken vrij van stof en ander vuil zijn.

Voorzorgsmaatregelen: Werk onder veilige omstandigheden. Als je hout gaat afkitten draag dan handschoenen en was je handen gelijk als je klaar bent.

Schoonmaken naderhand: Als je klaar bent met hout kitten kijk dan goed naar hoe je het product moet bewaren. Maak al het gereedschap wat je hebt gebruikt schoon met zeep en warm water.

Rubson heeft een breed aanbod van gereedschap dat nodig is om hout te kitten , maar ook voor andere doe-het-zelf klussen waar voegkitten voor gebruikt worden. Zo vind je verschillende items voor het aanbrengen van voegkit of om overtollige resten weg te halen, dus neem zeker even een kijkje om te zien wat jij nog nodig hebt voor jouw project.

Vind de beste producten om hout mee te kitten

Het kiezen van de juiste houtkit producten hangt van een aantal factoren af. Zoals bijvoorbeeld of je over de voeg heen wilt schilderen om het bij de rest van het oppervlak te laten passen.

Rubson Easy Sealing Binnen is gemakkelijk aan te brengen en transformeert hout, plinten, raam- en dakkozijnen binnen enkele minuten. De voegkit is eenvoudig glad te strijken, hardt snel uit en is binnen één uur overschilderbaar. Het product is vrijwel geurloos en dus perfect geschikt voor klusjes binnenhuis.

Mocht je hout buiten het huis gaan kitten dan is Rubson Perfect Home Bouwkit aan te raden. Deze 100% zuurvrije siliconenkit is namelijk ongevoelig voor schimmel wat het geschikt maakt om zowel binnen- als buitenhuis te gebruiken. Het is geschikt voor voegen tussen allerlei gangbare bouwmaterialen.