Raamkit krijgt het gedaan!

Wat is er zo speciaal aan een raamkit?

Een raamkit is ontworpen om de voegen en naden in houten en aluminium kozijnen af te dichten. Cruciaal is dat een raamkit uw huis afdicht tegen stof, lawaai, tocht en vocht. Sommige kitten voor ramen kunnen zelfs gebruikt worden voor aquaria en vitrines. Lees verder om meer te weten te komen.

Hoe kiest u de juiste kit voor ramen?

Een goede afdichting is essentieel om de levensduur van uw ramen te beschermen en het comfort in uw huis optimaal te houden. Openingen in ramen kunnen tocht en vocht binnenlaten, waardoor uw energierekening zal stijgen. Daarom is het belangrijk om deze openingen af te dichten met de juiste kit voor ramen en kozijnen.

Als het gaat om het kiezen van een kit voor ramen, dan moet u ervoor zorgen dat u er één kiest die een hechting kan vormen met alle materialen in uw ramen – glas, aluminium, vinyl, hout enz. Rubson Universal is de ideale optie hiervoor, omdat het kan worden gebruikt voor het afdichten van glas in houten en aluminium kozijnen en voor het afdichten van raam- en deurnaden. Voor het bouwen of repareren van vitrines en aquaria met een inhoud tot 300 liter kunt u Rubson Aquarium gebruiken.

Rubson Universal is een kit voor ramen welke verkrijgbaar is in de kleuren wit, grijs en transparant, hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over of de kleur kit bij uw kozijnen past.

Hoe brengt u een raamkit aan?

De toepassing van dit soort kit kan van product tot product verschillen, dus zorg ervoor dat u de instructies op de verpakking controleert voordat u aan de slag gaat. Hier volgen enkele algemene instructies.

  • Maak u klaar. Trek beschermende handschoenen aan en verzamel het benodigde gereedschap. U zult een kitpistool, plakband, een doek (om schoon te maken) en wat zeepsop nodig hebben.
  • Bereid het oppervlak voor. Het oppervlak moet vrij zijn van vet, stof en ander vuil en volledig droog zijn. Om ervoor te zorgen dat u een gelijkmatige lijn raamkit aanbrengt, kunt u het oppervlak voorbereiden met behulp van plakband om randen rond het raam te vormen.
  • Breng de kit aan. Plaats de kit voor ramen in het kitpistool en snij de punt van de spuitmond in een hoek van 45 graden af met een scherp mes. Knijp vervolgens voorzichtig in de trekker om een gladde, gelijkmatige voeg van de raamkit aan te brengen tussen de stukjes afplaktape rond het raam. Maak de kitrand glad door uw vinger in een sopje te dompelen en vervolgens langs de voeg kit te laten glijden.
  • Rond uw project af. Als u klaar bent met het gladmaken van de kit, laat deze dan volledig drogen en verwijder de afplaktape. Als er ongelijke kitranden zijn dan kunt u de overtollige kit afsnijden met een scherp mes.