Klaar voor de start? Kit nu!

Hoe vindt u de juiste sanitairkit?

Als u een doe-het-zelf badkamerproject op de planning heeft staan, dan heeft u vroeg of laat een sanitairkit nodig. Maar welk product moet u kiezen en hoe gebruikt u het?

Sanitairkit: Een eenvoudige oplossing voor uw badkamerprojecten 

Veel projecten waarbij u sanitairkit gebruikt, zijn van cruciaal belang voor het behoud van de kwaliteit van uw badkamer. Een goede afdichting beschermt uw aanrechten, muren, vloeren en meer tegen vocht en schimmel. Het soort kit dat u koopt en de procedure die u volgt bij het aanbrengen van de kit zijn afhankelijk van het feit of u een naad in uw badkamer moet afdichten of een lelijke kitrand wilt opfrissen. 

Hoe gebruikt u sanitairkit?

Onthoud altijd dat sanitairkit een lijm en afdichtmiddel in één is, dus zorg ervoor dat de oppervlakken waarop u het aanbrengt schoon en droog zijn. Daarnaast raden wij u aan om altijd een veiligheidsbril en handschoenen te dragen tijdens het gebruik van kit en na gebruik uw handen goed te wassen.

Sanitairkit aanbrengen op bestaande afdichtingen

  • U hoeft oude kit niet te verwijderen wanneer u een speciale siliconenkit voor de badkamer zoals Rubson RE-NEW gebruikt. Reinig de bestaande kit eenvoudig met een vochtige doek (gebruik indien nodig een schimmelreiniger) om ervoor te zorgen dat de kit vrij is van vuil en stof.
  • Verdeel het product over de oude kitrand. Strijk de kit vervolgens glad met Rubsons Voegkitstrijker voor het perfecte resultaat. 
  • Niet tevreden met de resultaten? U kunt de kit meteen met een vochtige doek verwijderen en opnieuw beginnen. Als u dit product op een verticale voeg aanbrengt, dan moet u het van onder naar boven aanbrengen. 

Sanitairkit aanbrengen op naden

  • Bereid de kit voor. Plaats de voegkitkoker in een kitpistool en snijd het mondstuk af op de juiste maat voor de te behandelen voeg.
  • Breng de kit aan op de voegen. Deze stap is relatief eenvoudig en de simpele toepassing voorkomt de vorming van meeldauw. Breng de siliconenkit voor sanitair aan op de voeg met constante druk. 

Opruimen

Ruim uw werkgebied en gereedschap op, zodat u weer aan een volgend project kunt beginnen. Uitgeharde kit kunt u voorzichtig wegsnijden met een mes of de Rubson Voegkitverwijderaar

Hoe kiest u de juiste sanitairkit?

Wanneer u uw badkamer wilt kitten met een siliconenkit, dan is uw belangrijkste doel het creëren van een flexibele, waterdichte afdichting tussen voegen en andere openingen zoals scheuren. Dat betekent dat u een kit nodig heeft die waterdichte, flexibele afdichtingen kan vormen. 

Als u op zoek bent naar een andere kleur dan de gebruikelijke kleuren voor kit (wit, transparant, grijs, zwart of bruin), dan zult u uw kit moeten schilderen. Hiervoor zult u dus een sanitairkit moeten gebruiken die overschilderbaar is. Controleer steeds de instructies van de fabrikant om zeker te zijn of dit mogelijk is.

Als uw badkuip of douche al is gekit, maar de siliconenkit in de badkamer zijn beste tijd heeft gehad, dan kunt u eenvoudig een nieuwe laag kit aanbrengen met Rubson RE-NEW. Bij de eerste keer aanbrengen van kit of een nieuwe kitrand kunt u producten gebruiken uit het assortiment van Rubson Stralend Sanitair zoals Rubson Tegels & Porselein en Rubson Multi Materials om uw projecten tot een succesvol einde te brengen.