Kit die tegels!

Tegelkit: Bescherm en verfraai betegelde ruimtes in enkele minuten

Water is bedoeld voor uw gootsteen, badkuip of toilet, maar het mag natuurlijk niet weglopen. Tegelkit houdt water weg van de gebieden waar dit schade zou kunnen veroorzaken. Gebruik een premium sanitair- en tegelkit voor een schone en elegante uitstraling van uw badkamer.

De vele toepassingen van tegelkit

Elke ruimte waar vocht zich kan ophopen is de perfecte plek voor schimmel. Bescherm uw huis door openingen tussen werkbladen en achterwanden, in hoeken en overal waar u tegels heeft, op te vullen. Een voegmiddel voor tegels van goede kwaliteit zal niet alleen uw huis beschermen, maar ook verfraaien.

Hoe kunt u tegelkit het beste gebruiken?

Het gebruik van kit voor tegels is niet moeilijk, het enige wat u nodig heeft zijn de volgende hulpmiddelen:

Volg deze eenvoudige stappen om uw project met tegelkit succesvol te kunnen voltooien:

  1. Maak de te behandelen oppervlakken schoon. Het oppervlak moet schoon zijn en vrij van oude kit om een goede afdichting te creëren. Schrobben met water en zeep is de beste manier om de meeste oppervlakken schoon te krijgen. Laat het gereinigde oppervlak drogen voordat u verder gaat.
  2. Dek de directe omgeving van de te behandelen oppervlakken af. Plaats afplaktape aan de zijkanten van de te behandelen oppervlakken. Zorg er hierbij voor dat de randen van de tape recht en evenwijdig aan elkaar zijn.
  3. Bereid het voegmiddel voor tegels voor. Snijd het uiteinde van de voegkitkoker af met een mes of schaar. Een snede onder een hoek van 45 graden werkt het beste. Schroef daarna het meegeleverde spuitstuk erop en snijd dit op de gewenste breedte.
  4. Breng de tegelkit aan. Oefen constante druk uit op de trekker van het kitpistool om een consistente voeg te creëren langs naden en in openingen.
  5. Rond uw project af. Gebruik een voegkitstrijker of uw vinger voor het gladmaken van de aangebrachte voeg en om eventuele openingen op te vullen. U kunt nu de afplaktape verwijderen. Voor het beste resultaat kunt u de kit nu nogmaals gladstrijken. Dit doet u in het geval dat bij het verwijderen van de afplaktape, de randen van de tegelkit iets omhoog zijn gekomen. Laat de kit vervolgens uitharden volgens de richtlijnen op het etiket van de kit.

De juiste tegelkit kiezen

U vraag zich waarschijnlijk af welke tegelkit de juiste is voor uw project. Dit hangt af van uw behoeften. Siliconenkit blijft flexibel en heeft de voorkeur in extreem natte ruimtes. Deze kit is echter niet overschilderbaar. Acrylaatkit, daarentegen, is overschilderbaar en gemakkelijk om mee te werken, daarom wordt deze kit ook erg vaak gebruikt bij veel projecten. Een goede middenweg is een polymeerkit.

Voor alle landen waar acrylaatkit minder vaak voorkomt, zoals landen in Europa, is siliconenkit een goede vervanging. Deze kit is dan niet overschilderbaar en niet zo gemakkelijk schoon te maken, maar veel siliconenkitten bevatten schimmelwerende middelen om de opbouw van schimmel tegen te gaan.

Heeft u een sanitairkit nodig voor gebruik in de badkamer? Rubson Speed is een goede keuze. Deze geavanceerde formule zorgt voor een stevige, waterdichte en schimmelwerende afdichting. Bovendien is het snel uithardend en slechts twee uur na het aanbrengen bestand tegen contact met water. Deze voegkit is bestand tegen extreme temperaturen en ideaal voor vochtige ruimtes.