We hebben een match!

Voegen kleuren, dat doe je zo. 

Een beetje kleur aan je badkamer of keuken geven kan een wereld van verschil maken. Door de voegen te kleuren met de producten van Rubson kun je gemakkelijk mooie resultaten behalen.

In welke situaties kleur je de voegen?

De badkamer en keuken zijn de twee kamers die het meest gerenoveerd worden, maar vaak zijn het ook de meest kostbare kamers om vernieuwingen in aan te brengen. Vaak ben je duizenden euro’s kwijt aan het verbeteren van de kastjes, aanrechten en andere aanpassingen.

Tegelijkertijd zijn dit voor de meeste mensen wel de belangrijkste onderdelen van deze kamers, omdat deze vaak gezien en gebruikt worden door gasten in ons huis. Toch denkt men vaak niet aan het gebruiken van een bijpassende kleur om voegen te kitten.

Wanneer gebruik je voegkitten met specifieke kleuren?

De meeste voegkitten komen standaard in de kleuren transparant en wit. Dit maakt ze natuurlijk ideaal te gebruiken voor de meeste doe-het-zelf-projecten. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het assortiment Stralend Sanitair van Rubson, deze is verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs en transparant, maar deze producten zijn dan weer niet overschilderbaar. Ga na welke kleur kit je nodig hebt voor jouw project voordat je het product aanschaft om een optimaal resultaat te verkrijgen.

Hier is wat je nodig hebt om je voegen te kleuren:

Hoe gebruik je voegkitten in specifieke kleuren?

  1. Maak het oppervlak schoon. Zorg dat je aan het werk gaat met een oppervlak dat vrij is van stof, vuil of ander gruis. Hierdoor is het makkelijk voor het product om alles goed af te dichten en je voegen in te kleuren. Je kunt de Rubson Voegkitverwijderaar gebruiken om oude voegen te verwijderen als dit nodig is.
  2. Breng afplaktape aan op beide zijden langs de voegranden om een nette en rechte voeg te verkrijgen. Kies vervolgens de voegkit waar je de voeg zal op annbrengen.
  3. Snijd de koker open, schroef de spuitmond op de koker en snijd de spuitmond op de gewenste breedte met de Rubson Voegkitstrijker .
  4. Plaats de koker in het Rubson Voegkitpistool . Druk zacht maar stevig op de handgreep en breng de voegkit gelijkmatig aan.
  5. Strijk het glad. Gebruik de Rubson Voegkitstrijker en strijk de kit glad.
  6. Verwijder de tape voordat de kit uitdroogt. De voegkit zal perfect recht en glad zijn. Indien dit niet zo is, zal je wellicht nog een keer moeten gladstrijken.